Klicka på följande länk för att öppna ett nytt fönster med en prislista i PDF-format:

Prislista JE-kolvar

JE Specialkolvar
 

Med över 50 års erfarenhet så är JE Pistons det världsledande företaget inom konstruktion och tillverkning av smidda kolvar för högpresterande motorer. Genom åren har JE Pistons byggt upp ett rykte bland professionella motorbyggare och racing- & rallyteam att man till fullo kan lita på deras produkter. Många motorbyggare i bla Nascar, IRL och Indy 500 väljer JE´s produkter före någon annan tillverkares.

Då Ultra Motors är Skandinavisk Distributör för JE Pistons så kan vi från denna välkända amerikanska tillverkare av kolvar och kolvringar erbjuda ett omfattande sortiment till de flesta bilmotorer på marknaden.

JE har resurser att tillverka den optimala kolven för olika typer av motorer och vi kan därför även erbjuda kolvar tillverkade enligt kundernas egen specifikation och detta med en kort leveranstid.

JE Pistons behåller sin ledande position inom kolvtillverkning genom ständig forskning och utveckling av nya material, kolvdesigner och tillverkningsmetoder. Användandet av datorstyrda specialmaskiner gör det möjligt för JE att tillverka varje kolv med den exakta måttspecifikationen som krävs, ibland ända ned till en tiotusendel av en millimeter (1/10 000 mm). JE använder sig av Finite Element Analysis (FEA), som är en dataprocess där stress och materialutmattning testas på en datormodell innan produkten går i produktion, allt detta för att se till att produkten håller den absolut högsta kvalitén redan innan den tillverkas.

JE har även en kvalitetsavdelning där det finns tillgång till avancerad specialutrustning för att kontrollera att JE´s produkter håller den absolut högsta kvalitén innan de levereras till kund. Detta gör att JE alltid kan erbjuda det absolut senaste inom kolvdesign.


Prislista JE-kolvar